Led belysning ridhus

Många ridhus har undermålig belysning där man har gamla lysrör installerade som inte är optimerade i ljusstyrka eller för tempraturen i ridhuset. Detta resulterar i hög enrgiförbrukning kombinerat med höga energikostnader.

Byte av belysning

Vi på Tedson har flera LED-armaturer som har hög livslängd, hög driftsäkerhet och är optimerade för tuffa miljöer med damm. Dessutom har flera av armaturerna högt ljusvärde per watt (ca. 145 lumen/watt) vilket gör att du behöver färre armaturer i ridhuset och därmed kortare tid innan investeringen har betalt sig själv. Bra diffusering och hög spridningsvinkel gör att du  får jämn fördelning av ljuset vilket underlättar för hästarnas visbilitet tex vid hinder. Många lägger ned stora pengar på miljön kring hästen men glömmer ofta belysningen.

Ljusberäkning Ridhus

Vi på Tedson har installerat belysning i flera ridhus och gör en ljusberäkning åt dig tillsammans med en offert. Ljusberäkningen är ett underlag där du ser hur mycket ljus du kommer att få i ridhuset efter byte till led-belysning.

Kostnader för ljusbyte

Flera faktorer spelar in när man tittar på ett byte utav armturer, storlek på ridhus, takhöjd samt vilken ljusstyrka man vill ha. Men många ggr räcker det med två rader med armaturer pga spridningsvinkeln och kostnaden är då ungefär 35-45.000:- kr. Vill man så erbjder vi även finansiering med en ca. kostnad på ungefär 700:-/kr månad beroende på faktorena ovan. Men då man samtidigt minskar energiförbrukningen så är den realla kostnaden mycket mindre. Här ser du en populär belysning för ridhus som heter EFL130 som levererar 145 lumen/watt. Prisvärd, effektiv och tålig.