[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Att välja rätt belysning

Belysning har gått från att ha varit något som bara var ett nödvändigt ont till att bli en viktig detalj i alla moderna hem.  Med intåget utav led-lamporna har möjligheterna aldrig varit större i mänsklighetens historia. När led (LED är en förkortning av Lights Emitting Diod) först dök upp som ett belysningsalternativ i hemmen för ca. 10 år sedan var kvaliteten på led-belysningen snällt sagt medioker. Men så här år 2016 är det den överlägsnaste belysningen som existerar eftersom det nu inte finns någon annan ljuskälla som ger så mycket ljus per watt i förhållande till kostnaden.

Färgtemperatur på led-belysning

Belysning led färgtempratur

I led-belysningens barndom hade tillverkarna utav led-chip svårt att få till färgtemperaturer som var anpassade efter hemmen. Det som fanns ute på marknaden låg ofta i det blå spektrat vilket satte ribban för hur folk uppfattade att led-belysning sken. Tack vare förfinade tillverkningsprocesser och mer forskning på hur olika mineraler ger olika färgtemperaturer så kan man idag med stor nogrannhet få nästan exakt vilken färgtemperatur som helst. Vill man ha varmare belysning väljer man 2700-3000 Kelvin, vill man ha vitare ljus med mer dagsljus-färg väljer man 4000-5000 Kelvin och om man vill ha ett kallare ljus väljer man över 6000 Kelvin. Vilken färgtempratur man skall välja beror helt på tycke och smak samt miljö.

RGBW ledstrip

ledstrip_rgbw

Förutom att led är energisnålt så är det oerhört smidigt som effektbelysning. Oftast använder man led-strip med olika kulörer för att få en inredningseffekt, kanske väljer man att sätta blått ljus runt en bardisk eller ledstrip som man kan byta färgtemperatur på via en app på sin mobil och en switch på väggen. På TEDSON har vi alla varianter utav ledstrip både för utomhus- och inomhusmiljö med den allra senaste led styrningen som finns på marknaden. Vi har tom led-strip som kan sänkas ned i vatten och ändå är den tunn och flexibel. Vi vill också passa på att höja ett varningens finger, det finns en uppsjö utav olika led-strip på marknaden många är baserad på gammal teknik som är enklare att producera men som både ger sämre hållbarhet och mindre ljusstyrka per watt för att inte tala om färgspektrat på dom. Tedson jobbar enbart med de allra bästa led-chipsen på marknaden eftersom vi vet att det lönar sig i längden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]